– Mikä nelikentästä ei kuulu joukkoon?

Reima Rouvinen
Julkaistu Soisalon Seudussa (tosin ilman nelikenttä-kuvaa) ja Warkauden Lehdessä 
11.9.2012

1. Pörssiyhtiön voittoa tekevä paperikone suljetaan Varkaudessa.
2. Leppävirralla peritään yhä vaan terveyskeskusmaksuja – käytännössä työttömiltä ja eläkeläisiltä.
3. Pankkien holtittoman toiminnan aiheuttaman eurokriisin takia nuorten tulevaisuuden unelmat murenevat Kreikassa ja monessa muussakin euromaassa.
4. Lontoon olympiakisoissa eräs rikas juomayhtiö rajoittaa törkeästi kilpailevien tuotteiden mainontaa.

Oikeudenmukaisuus on kaukana kaikissa näissä neljässä tapauksessa. Kenttä 4 ei kuitenkaan kuulu joukkoon, sillä minun puolestani Pepsi saa pärjätä omillaan.

Unelmanani on maailma, jossa inhimillisyys ja terve järki määräävät enemmän kuin pörssikurssit ja raha. Valitettavasti tämä unelma on nykymaailmassa kovin kaukainen. Kentän 3 tapahtumasarjaan voidaan kuitenkin vaikuttaa rajoittamalla pelaamista pörsseissä.

Leppävirralla kuviot ovat toki pienemmät kuin suuressa maailmassa, mutta meidän leppävirtalaisten kannalta vähintäänkin yhtä tärkeitä. Kentän 2 terveyskeskusmaksut ovat esimerkki paikallisesta epäoikeudenmukaisuudesta, sillä ne, joilla olisi parhaiten varaa maksaa terveyskeskusmaksuja, saavat terveyspalvelut maksutta työpaikkojensa kautta. Näin Kysterin aikana tämän epäkohdan korjaaminen tosin vaatii valtuuston paikkajakauman muuttamista muuallakin kuin Leppävirralla.

Kentän 1 tapahtumat toistuvat niin kauan kuin yhtiöiden ainut tavoite on tehdä voittoa mahdollisimman paljon. Onneksi asiat voivat olla toisin.

Ilmoittaudun nelikentän innoittamana ehdokkaaksi syksyn kuntavaaleihin.

Sivut

STATCOUNTER

godaddy tracker

Haku

Vasemmistoliitto